4 pers.
Ingredienser
1 pk. bacon
2 løg
4 mellemstore kartofler
1 ds. hakkede tomater med chili
1 krydderurtebuket af: persille, frisk timian og laurbærblad)
8 dl grønsagsbouillon
250 g majskorn (frosne)
1 dl fløde
salt, friskkværnet peber
friskhakket persille
Fremgangsmåde
Skær bacon i strimler og steg dem sprøde. Sæt dem til side. Hak løg groft. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Svits løg og kartofler i et par minutter i baconfedtet på panden og hæld blandingen i suppegryden. Tilsæt de hakkede tomater og krydderurtebuketten. Hæld bouillonen ved, læg låg på og lad det simre i 15 minutter. Tilsæt de frosne majskerner og lad det simre videre i 10 minutter. Hæld fløden i og smag til med salt og friskkværnet peber. Lad chowder’en varme godt igennem.
Lige før servering drysses med sprødt bacon og hakket persille.
Server med godt brød.